2010. október 1., péntek

Specialized P1 2009

Van bringám!!!:)De el kell, hogy meséljem részletesebben a történetet, mert nagyon boldoggá tett.
Tehát gumtreen (az a helyi bikemagapro) láttam egy hirdetést a bringáról 200fontért. Nagyon jó árnak gondoltam egy ilyen bringáért, talán még 250et is adtam volna érte. Megbeszéltünk a tulajjal egy találkozót este 9re a könyvtár elé. (Méghogy sose megyek könyvtárba!:) ) Előre kértem, hogy hozzon bringazárat, mert érdekelne, meg bármilyen más alkatrészt ha van, mert valamilyen módon akartam volna még alkudni. Vagy az árból le, vagy még extra alkatrészt.
Szóval 9kor találkoztunk is. Nagyon tetszett a bicó állapota, jobban mint vártam. Mondtam, hogy oké, korrekt, deal. Kérdezem, hogy és akkor a zárat hozta nekem, ugye? Hozta persze. Ugyanezt a zárat néztem ki magamnak már előre az 1ik boltban asszem 17 fontért. Megmutatta szépen hogyan kell kódot állítani rajta. Aztán adott még egy Truvativ XR kormányt, meg a bringa gyári stucniját. Kaptam egy vadonat új külsőt meg egy belsőt is. Már kezdtem szégyellni magam, hogy ennyi mindent elfogadok, amikor felkiáltott.
-Jajj, de hülye vagyok. Új fékpofák vannak a fékekben (BB5) és a régieket elfelejtettem elhozni neked, pedig még nincsenek teljesen elkopva. Hazaugrok érte ha gondolod és idehozom neked, csak várj meg!
Vissza is tért negyed óra múlva. Hozott még 2 pár alig használt fékpofát, egy tökjó első lámpát és egy Cateye hátsó lámpát is. Hogy nehogy megcsanúsíthassam azzal hogy ár akar verni, hozott még néhány alátétet és egy láncszemet is, hogy tényleg mindent odaadjon, ami ahhoz a bringához köthető.
Most már tényleg kezdtem úgy érezni, hogy átverem. Azon gondolkodtam, hogy melyik lenne jobb, ha adnék neki még egy 10est, vagy ha gyorsan elhúznék onnan. De segített dönteni, mert szépen minden jót kívánt és elbúcsúzott. Még bocsánatot is kért a végén, hogy nem engedett az árból lefele. Hogy miért adott nekem oda ennyi mindent 200fontért, amikor 300at is simán megérne, azt nem értem teljesen. Van aki azt mondta, hogy biztos nem értett hozzá. Ezt a lehetőséget ki is zárnám, mert kissé hiányosan vette a bringát ugyanezen az áron (ugyanúgy gumtreeról - láttam a hirdetést már akkor is) és ő maga egészítette ki és szerelte meg. A 13 éves fiának szánta szülinapi ajándéknak, de a srác inkább a WTP bmxét preferálja (érthető módon), úgyhogy nem kell neki. Ezek után az apa gondolom beismerte, hogy nem sikerült jól az ajándéka és olyan bánatos lett tőle, hogy hirtelen mindent el akart passzolni, ami erre a szörnyű emlékre emlékezteti, mint pl a tartalék alkatrészek. És mivel tudja, hogy ez alkalommal nem fognak a szüleim lámpát venni nekem azt is adott.
De mindez egy elég hülye elméletnek hangzik. Az igazság az lehet, hogy John egy tisztességes és nagyon rendes ember, akivel öröm volt üzletelni. Remélem még összefutok valamikor a fiával a Saughton Bike Parkban. :)

1 megjegyzés: