2011. március 1., kedd

Genova béjbi!:)

A legtöbbek számára talán nem meglepő és nem hivatalosan nekem is megígérték már páran, de ma jött az alábbi email, melynek egy részletét idézném:

"Dear Attila,

Congratulations! You have been allocated a place at Università di Genova - I GENOVA01 on the Erasmus programme during the academic year 2011.

...

The International Office,
University of Edinburgh"

Tehát, IGGEN!:) Jövöre megyek "vissza" Olaszországba. Most ugyan nem észak-keletre, hanem észak-nyugatra, ahol még különben sem jártam. A Genovai Egyetemre fogok járni, (valószínűleg) egy teljes évig és igen, olaszul fogok tanulni. Úgy gondolom nagyon nagy kihívás lesz, de hát: Kié vonák? :) Az olasz oktatási rendszer hasonlóbb a magyarhoz, mint a brithez. Több a szivatás, a buktatás, a "kis ember nagy hatalommal" való viselkedés. Részben ezért is azt mondják, hogy többet és komolyabban kérnek számon. Ráadásul olaszul, ami ugye egyértelmű, hogy mindent meg fog nehezíteni. Thank god, hogy nem politikát tanulok, vagy egyéb humán tudományt. Remélem, hogy a mérnöki szakszavak elég hasonlóak olaszul és angolul. (Ezeket magyarul sem tudnám.)

Ezen kívül még azt tervezem, hogy többet fogok utazgatni, mint idén. Tele van a környék látnivalóval, Firenze, Pisa, Torino, Milano stb. Nem mellesleg kedves Misha barátom, aki most az USAban tanul Milanóban lesz egy félévig, úgyhogy vele is kell majd talizni párszor, meg remélem karácsonykor meg is látogat majd Pesten. Hamid, volt szobatársam, pedig Párizsban lesz, szintén cserediákként, ahova egyenes Ryanair járat van. És persze mondanom sem kell (vagy talán igen), hogy hála a Wizzairnek van egyenes Budapest-Milano járat, ami könnyedén lehetővé teszi majd a hazalátogatást, akár többször is. Meg remélem meg is leszek látogatva párszor. :)

Történtek még ma nagy dolgok, de azt majd inkább egy következő bejegyzésben...:)




2 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ gratulálok! Nnna, amikor én hazamegyek, akkor jössz... :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok. Ez nagyszerű hír. Biztos többen meg fognak látogatni.Főleg, ha időben kapcsolnak ( vagyis vesznek repülőjegyet.)

    VálaszTörlés