2011. március 9., szerda

Ági, Ákos, Dávid

Ígértem még nagy dolgokat a múltkor és már biztosan mindenki meg van őrülve, hogy mi az.
Ágiról és Ákosról lesz szó, akikről már írtam is párszor. Apukám ismerte őket már egy ideje és azonnal felvettük velük a kapcsolatot, amint megtudtam, hogy jövök Edinburghba. Azóta sok kedvességgel láttak el, például értem jöttek a reptérre, elvittek kirándulni Obanba és tanácsokat adtak.
Múlthéten kaptam az sms-t, hogy e hónap végén végleg hazaköltöznek. Rettentően meghatódtam, de legalább annyira örültem mint szomorkodtam. 4 évvel ezelőtt jött ide Ákos egyetlen hátizsákkal. Úgy kezdte, hogy szállásért kopogtatott az ajtókon. Sikerült is találnia valamit, de elég problémás volt. Utána munkát kellett találnia hasonló módszerrel. Az sem volt sima ügy. Majd, ahogy kezdtek a dolgai rendbe jönni, 4 hónap után kijött utána barátnője Ági is és együtt közösen folytatták életüket. És most mindezt a 4 évet lezárják és hazaköltöznek szülővárosukhoz közel, Keszthely mellé egy kis faluba. Tele vannak tervekkel. Olyan részletesen kidolgoztak mindent, hogy én csak lestem, amikor mesélték. De ez titkos bibí! :)
Ami nem titkos, az az, hogy szombaton volt egy kis magyar találkozó az ő társaságukkal és ittam ale-t (ejtsd:él), ami egy fajta sör, sűrűbb mint a láger és azon a helyen ahol voltunk olcsóbb és finomabb volt. 1.80 volt pintje míg a lágerek 3 fontnál kezdődtek. Ó, micsoda boldogság volt, mikor ezt felfedeztem. Szóval ha Skóciában jártok igyatok Ale-t! :)

Különben Mákosék nem rég vettek egy hatalmas terepjárót, egy Land Rover Defendert. Tervük az autóval az, hogy átalakítják egy elég hardcore lakókocsivá. Ákos erről blogot is ír, melyet mindig elolvasok, nagyon érdekes. Címe: http://defender.blog.hu/ "Egy Defender története" - ajánlom figyelmetekbe.
Ezt az oldalt is ők vezetik: www.iranyskocia.hu
Valamint ezt is: www.makos.hu

De elég a márketingből, mert bizony a mai is egy nagy nap. 20 évvel ezelőtt született meg ugyanis a legDávidosabb Zelenyási gyerek, akit mellesleg egyik legjobb barátomként tartok számon. Zengje hát, aki ismeri, hogy: Boldog szülinapot! :)
Írtam neki verset is, de az nem fontos! :D

1 megjegyzés: