2011. április 15., péntek

Science Festival

Jó reggelt!
Péntek van, reggel 8:30. Reggelizem és megyek dolgozni a Science Festivalra.
Science Communicator vagyok.Komunikálom a tudományt. Az Edinburgh International Science Festival arról szól, hogy két hétig különböző tudománnyal kapcsolatos foglalkozások, előadások mennek Edinburghban, főleg gyerekeknek, de azért felnőttekre is gondolnak. Én a City Art Centre-ben dolgozom, ami erre a két hétre gyakorlatilag átváltozik Csodák Palotájává. A 6 emeletes épületben kb 25 "workshop", foglalkozás zajlik.
Én az Adventure-Bots and the Temple God foglalkozást vezetem 4 másik kollégával. Ebben a foglalkozásban a gyerekeknek Indiana Jones alakú Lego Mindstorm robotokat kell irányítaniuk számítógéppel.
A küldetés egyszerű: Küldd aludni a templom istenét, gyűjtsd be a zsákmányt, majd rejts el hamis kincset, hogy megvicceld a többi kincsvadászt.
Elvileg legalább 8 éves gyerekekkel dolgozom, egyszerre maximum 4-gyel, habár volt már, hogy 5-en voltak és volt már egy 4 éves kincsvadászom is. Ő nem volt könnyű eset. Még beszélni sem tudott, de már nem értettem amit mond a masszív skót akcentusa miatt. :)
Megyek, nehogy elkéssek!

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, nálunk nálunk a városban (Szegeden) nincs ilyen rendezvény. Pedig az egyetem elég nagy, meg tudnák szervezni. ( Egyszer azért megfejteném ennek a blognak a dátumozását. Most 2011.04.17. 6:44 van)

    VálaszTörlés
  2. Megnéztem, most éppen ennyi az idő a San Franciscoban vagy Los Angelesben.

    VálaszTörlés