2011. január 13., csütörtök

Refresher's week

Lassan túl vagyok az első hetemen. Az a helyzet, hogy jó volt. Határozottan jobban érzem magam a sok Pollock Hallsos ember között. Még mindig rengeteg az új arc, de sokakat ismerek. Nagyjából átlátom ki az, akivel csak köszönünk egymásnak, ki az aki rám se néz, kivel vagyok jóba, ki tudja hol van ma buli stb.. Hiába, ahhoz hogy beilleszkedjek néha menni kell az árral. Ezért úgy döntöttem, hogy tegnap hagyok a többiek rámbeszélésére és egyefene beülök egy taxiba, kivárom a sort, fizetek belépőt és clubbingolok. Más kérdés, hogy odabent nem szeretem amikor lógnak a nyakamon, de jó volt, hogy szinte bárhova néztem láttam ismerős arcokat. Kicsit olyan gólyahét feeling volt, csak most már többet tudtam az illetőkről.
Azelőtt magyaros estet tartottunk Koloséknál, ami szintén nagyon jó volt, jó újra együtt velük. Mondjuk amikor lesulcoltam a Balázst és erre egy ököllel homlokonütés volt a válasza, akkor kicsit elgondolkodtam, hogy biztos ugyanabból az országból származunk-e, de hát neki gyakran vannak gyenge pillanatai.
Az egyetem szintén jó. Egyre csak szűkülnek az osztálylétszámok, ahogy mindenki jobban specializálódik és jó érzés inteni az embereknek a szomszéd padban, hogy "Cső testvérem, milyen volt a tegnap este?". Szóval hasonló a szitu mint Pollockban. Ami a tanárokat illeti abból minden tárgyból jobbat kaptunk. A tantárgyak és az órarendem pedig nagyon hasonlóak mint előző félévben. Mondjuk ma majdnem elsírtam magam, ahogy a Dinamika 2 nevű órán azt számolgattuk, hogy vajon egy 2 kgos test lecsúszik-e a 30 fokos lejtőn ha 0,4 a mű. Persze értem én, hogy ezzel csak az inertial forces-t akarta bevezetni, de az egész óra ráment.
Kedvesen beraktak két kötelező laborgyakorlatot így az első hétre, amin ha valakinek nem sikerül résztvennie, akkor autómatikusan megbukik. Nekem szerencsére sikerült. Érdekesek voltak.
Az elsőn egy úgynevezett G-clampet kellett barkácsolnunk megadott méretekre egy darab aluminiumtömbből reszelővel és fúróval. Olyan igazi sufni-meló volt. Arra emlékeztetett, amikor fékmerevítőt csináltam a bringámra otthon. El is készült a művem és meg is tarthattam.
A másik foglalkozás pedig csak egy bemutató volt egy esztergapadtól, valamint egy CNC gépről, amiben kb 10ed annyi idő alatt elkészítettük ügyanazt a G-clampet, amit a múltkor kézzel. Megengedték, hogy megtartsam ezt is. Még bele is gravítoztuk, hogy "CHEERS", amit a skótok nagyon sokat használnak.
Szóval most van egy pár ilyen szorító izém, tehát bármikor egy asztallapot egy bakhoz tudok erősíteni vagy hasonló, nem gond. :)



Holnap lesz az első munkanapom az idei évben!:)

1 megjegyzés:

  1. Sikerült végre elolvasnom a blogodat. El voltam én is veszve egy kicsit. Látom a sapkáknak nagy sikere volt.

    VálaszTörlés